Totalul afișărilor de pagină

vineri, 31 octombrie 2008

definitia vesniciei! ..primii oameni



Mereu in aceasi seara si in acelasi parc, un El si o Ea isi consuma nestatornic marea lor dragoste. Se vad, se imbratiseaza, vorbesc si rad avand lumea toata sub talpile lor de "Sburatori". Un Adam si o Eva mereu luand-o de la capat... in fiecare saptamana ei reducand lumea intr-o seara a lor.
Natura incape in ochii aposi si vii si le leagana cuibul bratelor impletite. Nimic nu mai conteaza, este sublimul cuvintelor nerostite asternute pe cararea parcului infrigurat. Seara...indragostitii descriu luna si cerul intreg in saruturi mute, aproape sfioase. Se regasesc de fiecare data, cu fiecare saptamana mai profunzi, se redescopera in acelasi cadru. Isi coboara privirea si mergand, brat la brat, el arunca naiv cu picorul in pietricelele cararii si ea... cade intr-o tacere nestirbita de zgomotul facut de El. Aceiasi indragostiti, pudicii de la aceasi prima intalnire, copiii nematurizati ai dragostei! Isi intalnesc privirea o clipa, apoi se simt innodati de buzele uni sarut mult asteptat. Intr-o tacere expresiva, ei se opresc in mijlocul cararii umbrite de noapte si continua sarutul dulce prevestind o ciclica senzatie de dragoste intinerita. Mereu intinerita.
Adam ii mangaie obrazul alb si ea ridica privirea clara spunandu-i asa cele mai lungi romane de dragoste! Se imbratiseaza strangand la pieptul lor cea mai mare patima a simturilor! Ei stiu mai bine ca oricine! ei si parcul, noaptea, cerul... ei stiu!
Si totusi..eu te iubesc pe tine, omule, nu pentru ca si tu ma iubesti, ci pentru ca asa a vrut Dumnezeu! El, Creatorul, a vrut ca Adam sa aiba o Eva- fara ea, el era un pustnic plapand, animal osos al unei vieti singuratice! In ochii lor, ai indragostitilor, se vede creatia, se vede credinta ca ei sunt primii oameni devotati iubirii, cuplul salbatic pornind mereu in cautarea de sine prin celalalt! Ei sunt prima pereche, prima imbratisare, primul gand- pentru ca reinventeaza si renasc o alta forma de iubire! Asa cum orice dimineata..parca e prima, cum orice uimire- parca e prima.. cum viata, in genere- e intr-adevar prima pentru fiecare pereche de ochi indragostiti..sau nu!

3 comentarii: